Svečano dodijeljeni ugovori kojima se osigurava osobna asistencija za osobe s invaliditetom

Danas, 06. travnja 2017. godine, u Plaza Event Centru u Zagrebu, održana je svečanost dodjele ugovora povodom početka provedbe projekata u okviru ESF natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“.

Okupljenim uzvanicima obratili su se ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gđa Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava, g. Tomislav Ćorić, i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, g. Andrej Plenković.
Ukupna vrijednost cjelokupnog natječaja dodjele bespovratnih sredstava iznosi 115.000.000,00 kn, a sufinanciran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekti unutar ove dodjele bespovratnih sredstava pridonijet će jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Uslugom osobne asistencije unaprjeđuje se kvaliteta života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima, dok se istodobno povećava broj zaposlenih osoba, njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE NA MSPM.HR